Droogijs

DROOGIJS

Wat is droogijs - wat is droogijsstralen - kosten besparen - toepassingstechniek met droogijsstralen - aankoop droogijs

Wat is droogijsstralen?

Droogijsstralen is een veilige en effectieve manier om machines en oppervlakken te reinigen. Door hun hoge snelheid kunnen de droogijspellets het vuil eenvoudig losbreken. Dit is een bijzonder effectieve methode, waarbij nagenoeg alle vuil wordt verwijderd, zonder dat het materiaal wordt beschadigd. Het is even effectief als zandstralen.

 
Hoe werkt droogijssstralen?

Onze droogijsstraalmachine versnelt met perslucht de droogijspellets tot een snelheid van ca. 300 m/s (984,25 ft/s). De pellets raken het te reinigen object. Het oppervlak is in een fractie van een seconde schokbestendig bevroren.

Het verloopt in 3 fasen:

  • De thermoshock: als gevolg van de plotselinge en intense temperatuurschok op het oppervlak krimpt de coating of onzuiverheid in.
  • De scheurvorming: als gevolg van de inkrimping van de coating scheurt het vuil en wordt het materiaal broos door de koude.
  • De reiniging: de droogijskorrels raken het oppervlak met grote snelheid en verwijderen de losse coating en reinigen het oppervlak. De extra kinetische energie verwijdert de coating/het vuil.

Onmiddellijk daarna sublimeren de pellets en keren ze terug naar de atmosfeer als zuiver gas (CO2) zonder dat ze vocht achterlaten. Het enige wat overblijft is de coating/het vuil. Er hoeft geen straalmiddel te worden weggegooid. Aangezien de hardheid van de pellets slechts ca. 2 Mohs bedraagt, blijft de kwaliteit van het oppervlak behouden.

 
Toepassingen

Droogijsstralen van motorblokken van auto’s

Droogijsstralen is sneller en effectiever dan de traditionele reinigingsmethoden, doordat er geen extra afval wordt geproduceerd en er geen restanten van straalmiddelen moeten worden verwijderd. Zo kunt u overtollig vet, slib, afdichtingsmiddelen en lasslakken verwijderen zonder krassen te maken.

Andere toepassingen

Droogijsstralen verwijdert in principe alle materiaal dat sterk reageert op temperatuurverschillen. Verf, lak, lijm, olie, was, resten in bakkerijen, bitumen, synthetische resten en schuimen (o.a. PU) kunnen gemakkelijk worden verwijderd zonder het oppervlak te beschadigen of te veranderen. Zelfs delicate onderdelen zoals schakelborden en andere elektrische componenten kunnen worden gereinigd. Omdat droogijsstralen vrijwel geen krassen maakt, is deze technologie in het bijzonder aanbevolen voor het reinigen van matrijzen van elk type en materiaal in alle industrieën (gietvormen voor ingots, kerndozen, spuitgietmatrijzen, hogedrukgietmatrijzen, matrijzen voor PU-producten, wafelijzers, etc.).

Droogijsstralen - meer dan alleen een reinigingsmethode

Messer heeft zich gespecialiseerd in het aanbieden van individuele en volledige oplossingen voor de specifieke behoeften van zijn klanten. Aan de hand van één enkele droogijsstraalinstallatie is het al mogelijk om individuele oplossingen aan te bieden. Via een eigen droogijsproductie kunnen klanten de kwaliteit en flexibiliteit van het reinigen verhogen. Ook speciale projecten zijn mogelijk, zoals geluidscabines, automatisering of op maat gemaakte producten, waaronder speciaal ontwikkelde straalpistolen.
 

Kosten besparen met een eigen droogijsproductie

U spaart tijd en geld als u geen producten moet kopen of transporteren. En er zijn nog andere voordelen aan een eigen droogijsproductie verbonden:

  • Minder droogijsverlies door sublimatie
  • Meer flexibiliteit doordat u altijd over vers droogijs beschikt
  • Betere en snellere reinigingsresultaten, want hoe kouder het droogijs, hoe effectiever de reiniging
  • Minder verbruik van droogijs
  • Kortere productiestilstanden

 
Droogijs kopen

Messer biedt een reinigingsmethode plus een volledig individueel oplossingspakket gericht op het verhogen van de kwaliteit en flexibiliteit in het dagelijkse werkproces. uitgebreid productassortiment van droogijsreinigingsoplossingen, inclusief droogijslogistiek. We hebben een uitgebreide ervaring, van gieterijen tot kunststoffen, van rubber tot auto's en alle verwante activiteiten. Bovendien zijn wij uw competente partner voor het produceren van droogijs en het opzetten van een eigen droogijsproductie. Bel ons voor meer informatie over de mogelijkheden.

 

Bestel uw droogijs online