Gas cylinders

GASCILINDER INFORMATIE: INDUSTRIËLE GASSEN, VOEDINGSGASSEN, ZUIVERE GASSEN, FARMACEUTISCHE GASSEN, MEDISCHE GASSEN

Cilindervoorzieningsconcepten - Klanteninstallaties - Perfecte afstemming van drukregelaars - Telemetrie-opties - Commerciële aanbiedingen

GASCILINDER FORMATEN

Cilinders of bundels zijn geschikt voor het leveren van kleinere hoeveelheden, met name voor snij- en laswerk en voedseltoepassingen. Het assortiment cilinderafmetingen varieert van zeer kleine cilinders voor mobiel gebruik tot bundels voor grote eisen. 
Cilinderafmetingen worden meestal uitgedrukt in (water)volume-inhoud van de cilinders. Typische maten zijn 50, 33, 20, 10, 5 en 1 liter cilinders. Voor sommige gassen zoals kooldioxide en acetyleen wordt de inhoud uitgedrukt in kg. Het is het gewicht van het product in de cilinder.

Cilinders worden soms gecombineerd in bundels : cilinders worden bevestigd aan een frame en de kleppen van de cilinders worden verbonden door een leiding en leiden naar een uitgang die wordt aangestuurd door een klep. Bundels laten toe om het volume en de doorvoer van de cilinders te verhogen en zijn dus bedoeld om grotere verbruikers te bedienen. Moderne bundels zoals de Messer Megapack bestaan meestal uit grotere cilinders en kunnen 400 liter of meer (gecombineerde) inhoud bevatten.

Er zijn ook een aantal op maat gemaakte maten voor grote volumes en kleine maten. We verwijzen naar het betreffende artikel onder deze link (link naar het CAN Gas-artikel)
 

GASCILINDER MATERIALEN

Lage druk gassen kunnen worden opgeslagen in gelaste stalen cilinders. De normale industriële gassen bevatten geen las en worden geproduceerd in een strak gecontroleerd extrusieproces. Elke cilinder wordt onder druk getest en als zodanig gemarkeerd: ze zijn bestand tegen de hoge druk. Wanneer er speciale eisen worden gesteld aan de zuiverheid van het gas in de cilinder, kan het materiaal van de cilinder zowel aluminium als roestvrij staal zijn. Vraag uw specialist bij Messer voor meer informatie over het onderwerp.
 

GASCILINDER DRUK

Op enkele uitzonderingen na, zoals koolstofdioxide, acetyleen en lachgas, blijven de meeste gassen onder druk staan. De typische druk in een gascilinder is 150 bar, 200 bar of 300 bar. Hoe groter de druk in de cilinder, hoe meer gas kan worden opgeslagen. De moderne productie maakt het mogelijk om cilinders te produceren die bestand zijn tegen een druk van 300 bar (ze zijn bestand tegen 450 bar omdat ze onder deze omstandigheden worden getest).
 

GASCILINDER KLEUREN

De DIN EN 1089-3 norm regelt de kleur van de schouder van de cilinders. Meer informatie vindt u op Wikipedia (https://en.wikipedia.org/wiki/Bottled_gas) of de Messer-schouderkleurengas-app, zodat u de kennis van de juiste kleur altijd op zak heeft.
 

GASCILINDERKLEPPEN

Elke gassoort heeft zijn eigen gedefinieerde klepaansluiting. Het voordeel van de verschillende aansluitingen is dat u niet (per ongeluk) een cilinder met een verkeerd gas kunt aansluiten. Het nadeel is dat je voor elk gas de juiste aansluiting nodig hebt. Erger nog, historisch gezien had elk land zijn eigen veiligheidsnorm vastgelegd in een norm (AFNOR, DIN , ISO, ...) zodat u uw apparatuur moest vervangen (of eerder een koppelstuk moest aanschaffen. Alleen voor de 300 bar cilinders waren de connectoren geharmoniseerd en zou u dezelfde connector in heel Europa moeten kunnen gebruiken. Voor meer informatie over afsluiters heeft Messer een app ontwikkeld voor uw smartphone: blijf op de hoogte van de gebruikte schroefdraden voor de belangrijkste gassen waar u ook gaat in Europa.
 

WETTELIJKE VOORSCHRIFTEN VOOR GASCILINDERS

De cilinders moeten om de 10 jaar (of 5 jaar) opnieuw worden getest in overeenstemming met de wettelijke voorschriften.  U moet een sticker (of een stempel) vinden met de volgende druktestdatum. Na deze datum mag u de cilinder niet meer over de weg vervoeren. Neem wel contact op met Messer als dergelijke cilinders voor het transport bij u beschikbaar zijn.
 

VEILIGHEID VAN GAS

Voor meer informatie over onze trainingen op dit gebied verwijzen wij naar onze pagina "veiligheid". 
 

GASCILINDER MARKERINGEN

Elke cilinder heeft zijn productienummer in het metaal gestanst. Naast deze stempel vindt u meestal op een gasfles:

  • De stempel en de sticker voor de volgende druktestdatum
  • Een stok in de vorm van een banaan met de informatie over het product, de veiligheid en de transportinformatie met betrekking tot het product
  • Een barcode die de producent in staat stelt de cilinder te traceren tijdens de productie, de distributie en het verzamelen van de lege verpakkingen.

Supply schemes

LEVERINGSOPLOSSINGEN - BETROUWBARE EN KOSTENEFFECTIEVE OPLOSSINGEN VOOR DE GASVOORZIENING

Leveringsoplossingen - Klanteninstallaties - Telemetrie-opties - Commerciële aanbiedingen

Gas centers

EEN NETWERK VAN GASDEPOTS

Gascentra bij u in de buurt - Afhaal- of leveringskeuze - Passende hardware - Bestelmogelijkheden - Veiligheidsaspecten

Contact form for every page

Neem contact met ons op

Maak uw keuze

contact divisies

Form

Download leaflet form

Er is een fout opgetreden bij het verwerken van uw registratie. Controleer de ingevoerde informatie.

Download documents

Get a zip file with the leaflets that you have selected

By clicking I accept the GDPR policy of the Messer Group. This agreement can be revoked at any time

Contact form for every page

Neem contact met ons op

Maak uw keuze

contact divisies

Form

Download leaflet form

Er is een fout opgetreden bij het verwerken van uw registratie. Controleer de ingevoerde informatie.

Download documents

Get a zip file with the leaflets that you have selected

By clicking I accept the GDPR policy of the Messer Group. This agreement can be revoked at any time