We gebruiken cookies om inhoud te personaliseren, sociale media-functies te bieden en verkeer naar onze site te analyseren. U geeft toestemming voor het gebruik van cookies als u onze websites blijft gebruiken. Lees voor meer informatie de pagina over ons privacybeleid.
Webcontent weergeven

                

Webcontent weergeven

Las- en snijgassen

Beschermgassen voor het lassen worden doorgaans gebruikt in zuurstofverbrandingsprocessen, waarbij een mix van brandstof en lucht wordt gebruikt of – bij voorkeur – brandstof en zuurstof worden gemengd. Deze beschermgassen zijn onontbeerlijk voor het booglassen, waarbij de nodige thermale energie voor het proces uit een boog komt. Hetzelfde geldt voor Tungsten Inert Gas (TIG)- en Metal Inert Gas (MIG)-lassen, een markt waarin gasmengsels tegenwoordig domineren.

Booglassen met beschermgas (TIG-, MIG Plasma- en MAG-processen) speelt een belangrijke rol bij lastechnologieën. Sterker nog: de efficiëntie en de kwaliteit van de lasparels hangt in wezen af van het lasgas.

Een grote variatie aan deze gestandaardiseerde gasmengsels is nu beschikbaar voor de vermelde toepassingen. Messer heeft een breed aanbod beschermgassen om te lassen, in een helder gestructureerd systeem dat gebruik maakt van wereldwijde standaardbenamingen – gebaseerd op het materiaal waarmee wordt gewerkt:

  • Ferroline - Beschermgassen voor gewone en laag-gelegeerde metalen
     
  • Inoxline - Beschermgassen voor hoog-gelegeerde metalen en Ni-gebaseerde legeringen
     
  • Aluline - Beschermgassen voor aluminium en non-ferrometalen
Messer Form

Gratis lasadvies

Geen idee welk gas voor uw proces het meest optimale is? Wij helpen uiteraard graag mee. Neem contact met ons op, onze lasexperts komen volledig vrijblijvend langs om een demo te geven. Dé manier om te tonen hoe u tijd, werk en geld kan besparen door het correcte gas te gebruiken.