We gebruiken cookies om inhoud te personaliseren, sociale media-functies te bieden en verkeer naar onze site te analyseren. U geeft toestemming voor het gebruik van cookies als u onze websites blijft gebruiken. Lees voor meer informatie de pagina over ons privacybeleid.
Webcontent weergeven

                

Webcontent weergeven

Verpakken onder beschermende atmosfeer (M.A.P.)

Wanneer lucht gebruikt wordt om voedingsmiddelen te verpakken, kan dat de producten aantasten. Denk maar aan oxidatie en microbiële besmetting door bacteriën en schimmels.

Hoe kan men deze nare gevolgen vermijden? Verpak onder beschermende atmosfeer (Modified Atmosphere Packaging). Bij M.A.P. werkt men met gassen die in feite elementen zijn uit de lucht (koolstofdioxide, zuurstof, stikstof), maar in andere concentraties.


Waarom verpakken onder beschermende atmosfeer?

Het doel van verpakken onder beschermende atmosfeer is om zuurstof te verminderen of te elimineren en om de concentratie van CO2 met 20% of meer te verhogen. Resultaat? Bacteriën en schimmels groeien minder snel. De uitzonderingen hierop zijn de verpakkking van rood vlees of wanneer de producten beschermd worden tegen groei van anaeroben.

Als dat nodig is, gebruiken we stikstof als aanvullende component. Bijvoorbeeld wanneer de oplossing van CO2 de verpakking doet krimpen.


Meerdere voordelen combineren?

Bestel dan gemengde gassen met minstens twee componenten. De ideale verhouding verschilt van product tot product. Leg daarom uw oor te luister bij Messer. Wij adviseren het juiste gebruik van het perfecte gas voor welbepaalde producten. En we leveren snel, want onze standaardmengsels staan klaar voor gebruik in onze opslagplaats. Of we mengen het gas ter plaatse, in apparaten die speciaal daarvoor ontworpen zijn.