Internet explorer not supported - Please switch to Edge, Firefox, Chrome, Opera or other browser and improve the safety of your navigation

Navigation Menu

Messer Belgium levert waterstof aan de eerste waterstofbus in Brussel - Messer Belgium

Breadcrumb

Nieuws

Nieuws

Nested Applications

Navigation Menu

Web Content Tags

null Messer Belgium levert waterstof aan de eerste waterstofbus in Brussel
Terug
23 Sep, 2021

Messer Belgium levert waterstof aan de eerste waterstofbus in Brussel

Eoly Energy helpt de MIVB op weg naar een koolstofvrije mobiliteit in Brussel

Op 23 juni won Eoly Energy de openbare aanbesteding van de MIVB voor de huur van een mobiel waterstoftankstation voor bussen. Via dit project zal Eoly Energy, dat sinds 2012 actief is op het gebied van waterstof, de MIVB ondersteunen bij het vergaren van de kennis die nodig is voor de exploitatie van een waterstofbus. Eoly Energy zal daarvoor een mobiel tankstation ter beschikking stellen en ook de waterstof leveren. Dit is de eerste lokale samenwerking die aansluit bij de doelstellingen van het klimaatener- gieplan 2030 van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

H2-bussen in Brussel

Waterstof is een essentiële hefboom voor duurzame mobiliteit. Deze energiedrager maakt het mogelijk om de nadelen van conventionele batterijtechnologie te overwinnen (oplaadtijd, actieradius van het voertuig, oplaadinfrastructuur).
Om zich voor te bereiden op het einde van verbrandingsmotoren in Brussel en met name op de verplichting van de overheid om emissievrije voertuigen aan te kopen, kijkt de MIVB al enkele jaren naar waterstoftechnologie om haar busvloot te vergroenen.
De MIVB test momenteel een waterstofbus van de Belgische fabrikant Van Hool. Eoly Energy stelde een kant-en-klare oplossing voor die perfect beantwoordt aan de behoeften van de MIVB: een mobiel tankstation ontworpen in samenwerking met Haskel Europe, en waterstofleveringen via Messer Belgium. Het mobiele station van Nano Pro levert dezelfde tankprestaties als een permanent station, terwijl het een grotere flexibiliteit biedt bij het gebruik.
Gedurende de test zal Eoly Energy de MIVB-teams begeleiden en haar deskundigheid inzake de pro- ductie, de distributie en het gebruik van waterstof delen. Door samen te werken met de MIVB wil Eoly Energy bijdragen tot het ontstaan van een koolstofvrije mobiliteit in het Brussels Gewest. Eoly Energy is verheugd haar visie op een duurzaam energiesysteem te delen met een belangrijke en innoverende speler op het gebied van mobiliteit. Deze samenwerking is een belangrijke eerste stap richting duurzame mobiliteit in Brussel.

Over Eoly Energy

Eoly Energy is een Belgische onderneming gespecialiseerd in de ontwikkeling van hernieuwbare energiebronnen (wind/zon/waterstof). Eoly Energy heeft de ambitie om de productie en marketing van groene waterstof op Belgisch en Europees grondgebied verder te ontwikkelen en uit te breiden. Eoly Energy, Fluxys en Parkwind ontwikkelen een project voor een installatie op industriële schaal in Zeebrugge tegen 2023 om hernieuwbare elektriciteit om te zetten in groene waterstof.
Eoly Energy is eigendom van de holding Virya Energy. Virya Energy werd in 2019 opgericht door Colruyt Group en Korys.
De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is de grootste Belgische onderne- ming voor stedelijk openbaar vervoer.

Delen