Internet explorer not supported - Please switch to Edge, Firefox, Chrome, Opera or other browser and improve the safety of your navigation

Navigation Menu

Synergetische samenwerking tussen Ineos, Van Moer logistics en bECO2 - Messer Belgium

Breadcrumb

Nieuws

Nieuws

Nested Applications

Navigation Menu

Web Content Tags

null Synergetische samenwerking tussen Ineos, Van Moer logistics en bECO2
Terug
26 Aug, 2021

Synergetische samenwerking tussen Ineos, Van Moer logistics en bECO2

Kan het verbinden met andere bedrijven in de Haven van Antwerpen innovatieve kansen bieden voor energietransitie? INEOS Oxide, bECO2 & Van Moer Logistics bewijzen van wel. Ze hebben een synergetische samenwerking tot stand gebracht waar alle drie de betrokken partijen baat bij hebben.

Als producent van ethyleenoxide en zijn derivaten is INEOS Oxide een aantrekkelijke gastheer voor synergetische co-siting: het biedt producten, diensten en nutsvoorzieningen aan andere bedrijven aan om in hun productieprocessen te gebruiken.

Zo vangt bECO2 via CCU-processen (carbon capture utilization) de CO2 op die vrijkomt bij het productieproces van INEOS en biedt die als circulaire grondstof aan producenten van bijvoorbeeld shampoo of bier aan. Op deze manier wordt voor INEOS hun CO2-uitstoot uit de lucht gehaald en gezuiverd.

De afgelopen 10 jaar is er reeds meer dan een miljoen ton CO2 nuttig gebruikt in plaats van dat het in de atmosfeer terechtgekomen is.
Een win-win situatie dus voor bECO2 en INEOS!

Van Moer Logistics heeft bij INEOS on-site de logistieke activiteiten uitgewerkt. Zij regelen het vervoer bij het binnenkomen van lege containers tot en met het opnieuw buitenrijden van de gevulde containers.

 

Bekijk hieronder het interview met Annett Beier (Managing Director, Messer Benelux en bECO2), Johan Loots (Business Manager Third Parties, INEOS Oxide) en Carl Ghekiere (Chief Commercial Officer, Van Moer Logistics)

 

Delen