Internet explorer not supported - Please switch to Edge, Firefox, Chrome, Opera or other browser and improve the safety of your navigation

Navigation Menu

Messer: Sterke financiële resultaten in een volatiele marktomgeving - Messer Belgium

Breadcrumb

Nieuws

Nieuws

Nested Applications

Navigation Menu

Web Content Tags

null Messer: Sterke financiële resultaten in een volatiele marktomgeving
Terug
20 Jun, 2022

Messer: Sterke financiële resultaten in een volatiele marktomgeving

  • Sterke omzet op alle markten ondersteund door gediversifieerde portefeuilles
  • Omzet gestegen met 11 procent* tot 3,5 miljard euro*
  • Investeringen met 12 procent* gestegen tot 520 miljoen euro*

Messer, 's werelds grootste familiespecialist voor industriële, medische en speciale gassen, noteerde opnieuw een groei met dubbele cijfers voor een opeenvolgend jaar, met een totale omzet van 3,5 miljard euro*. Dit weerspiegelt de toenemende vraag naar industriële gassen en het vermogen van het concern om zijn activiteiten doeltreffend te ontwikkelen, ondanks de aanhoudende uitdagingen, waarbij het kan steunen op zijn circa 11.000 medewerkers* en oplossingen die vrijwel alle economische sectoren helpen.

Ondersteuning van het wereldwijde economische herstel

Het familiebedrijf heeft zijn activiteiten in China en de ASEAN-regio verder uitgebreid, met een omzet van 752 miljoen euro (636 miljoen euro in het voorgaande jaar).

De omzet in China steeg met 13,4 procent ten opzichte van 2020 (gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten). Dit was te danken aan de aanhoudend sterke vraag in alle marktsegmenten waar vloeibaar industrieel gas wordt gebruikt, met name grote volumes die consequent worden geleverd aan afnemers in de staalindustrie, in combinatie met stabiele prijzen.

In Vietnam stegen de inkomsten met 26,9% ten opzichte van het voorgaande jaar (gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten), dankzij de robuuste vraag naar vloeibare industriële gassen en de hogere volumes die werden geleverd aan de grootste on-site klant, vooral als gevolg van de opstart van een nieuwe staalfabriek in 2020.

Aanvullende activiteiten in de ASEAN-regio, waarbij bedrijven in Maleisië en Thailand betrokken zijn, droegen 7,0 miljoen euro bij aan de totale omzet, wat neerkomt op een groei van 42,9 procent.

In Oost-Europa presteerde Messer sterk en rapporteerde een omzetstijging van 15,8 procent tot 532 miljoen euro. De regio profiteerde van het algemene dynamische economische herstel en in het bijzonder van de grote vraag naar medische gassen als gevolg van de Covid-19 pandemie. De ondernemingen die in mei 2020 werden overgenomen in Slowakije en in Tsjechië, hebben in het boekjaar 2021 voor het eerst ook gedurende een volledige twaalf maanden inkomsten opgeleverd.

Onderstaande regio's zijn de bedrijfsactiviteiten van Messer Industries Group, dat met ingang van 1 maart 2019 als een at-equityholding van Messer Group wordt gedragen.

De omzet van Messer in West-Europa vertoonde een goed momentum en kwam uit op 392 miljoen euro, een stijging met 10,7 procent ten opzichte van 2020. Deze trend hield verband met stijgende vraagvolumes, voornamelijk als gevolg van gunstigere economische omstandigheden, de hervatting van de productie in Tarragona, Spanje, en de ingebruikneming van de nieuwe luchtsplitsingsinstallatie in Speyer, Duitsland. Voorts heeft het prijsbeleid de onverwachte stijging van de energieprijzen in de tweede helft van het jaar met succes gecompenseerd.

De omzet in Noord-Amerika bedroeg in totaal 1.431 miljoen euro, een stijging van 5,7 procent. De jaar-op-jaar-ontwikkeling was te danken aan de hoge vraag en winstgevende prijzen voor vloeibaar gemaakte industriële gassen, alsook aan het toegenomen verkoopvolume voor hardware. Ook de door een pandemie veroorzaakte vraag naar medische gassen bleef op een hoog niveau. Voorts hadden het economisch herstel in Canada en de hogere omzet in de industriële sector een positieve invloed.

De business unit in Zuid-Amerika behaalde een omzet van 296 miljoen euro, een stijging met 14,5 procent ten opzichte van 2020. Een aanzienlijk deel daarvan - 181 miljoen euro - werd gegenereerd door Brazilië. De groei werd aangewakkerd door een zeer sterke vraag naar medische zuurstof in combinatie met een stijging van de verkoopvolumes en prijsstijgingen in de meeste bedrijfssegmenten. Ook de ingebruikname van de nieuwe CO2-fabriek in Jandaia do Sul, Brazilië, leverde een positieve bijdrage aan de stijgende inkomsten.

Vorm geven aan een duurzame toekomst

Als familiebedrijf vormen doelgerichte en continue investeringen de kern van de Messer langetermijnaanpak. In 2021 stegen de investeringen van Messer met ongeveer 12 procent* tot 520 miljoen euro*. Deze projecten, die in alle Messer-regio's worden uitgevoerd, zijn hoofdzakelijk gericht op het garanderen van een lokale en betrouwbare productlevering ter ondersteuning van de ontwikkeling van haar klanten, alsmede op het benutten van kansen voor winstgevende groei op relevante markten. Zij omvatten onder meer initiatieven om bestaande productiefaciliteiten te moderniseren of uit te breiden, alsmede de bouw van nieuwe eenheden voor luchtgassen, CO2-terugwinning en waterstof.

Messer beschouwt zichzelf als economisch goed gepositioneerd en ziet het nieuwe boekjaar 2022 met vertrouwen tegemoet.

 

* Som van Messer Group en Messer Industries, met inbegrip van 100 procent van de participatie in Messer Industries sinds 1 maart 2019.

Delen