Internet explorer not supported - Please switch to Edge, Firefox, Chrome, Opera or other browser and improve the safety of your navigation

Navigation Menu

Stefan Messer nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen; Bernd Eulitz wordt CEO - Messer Belgium

Breadcrumb

Nieuws

Nieuws

Nested Applications

Navigation Menu

Web Content Tags

null Stefan Messer nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen; Bernd Eulitz wordt CEO
Terug
27 Apr, 2023

Stefan Messer treedt aan als nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen; Bernd Eulitz wordt CEO

Directiewisseling bij Messer: Stefan Messer treedt aan als nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen; Bernd Eulitz wordt CEO

De Raad van Commissarissen van Messer SE & Co. KGaA de geplande verandering in het management van 's werelds grootste particuliere specialist in industriële, medische en speciale gassen doorgevoerd. Stefan Messer treedt terug als CEO en wordt de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen nu het bedrijf zijn 125-jarig bestaan viert. Dr. Jürgen Heraeus, die al vele jaren voorzitter is van de Raad van Commissarissen, wordt voortaan erelid van dit orgaan. Tegelijkertijd wordt Bernd Eulitz, die als Deputy CEO fungeerde, met onmiddellijke ingang tot de nieuwe CEO van Messer benoemd. Naast Bernd Eulitz bestaat de directie nu uit Helmut Kaschenz als Chief Financial Officer en Virginia Esly als Chief Operating Officer Europe.

De nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen, Stefan Messer, is aandeelhouder van de derde generatie en staat sinds 2004 aan het hoofd van Messer, toen hij het bedrijf na een existentiële crisis weer volledig in familiebezit bracht. Onder zijn leiding is Messer erin geslaagd zich opnieuw te vestigen als belangrijke speler op een markt voor industriële gassen die anders wordt gedomineerd door grote internationale ondernemingen. Een van de mijlpalen in deze ontwikkeling was de overname in 2019 - in samenwerking met financiële investeerder CVC Capital Partners - van belangrijke activiteiten in Noord- en Zuid-Amerika van Linde en Praxair na de fusie van deze twee bedrijven. De overgenomen activiteiten werden gecombineerd met de meeste activiteiten van Messer in West-Europa in het kader van de joint venture Messer Industries, die sindsdien industrieel wordt beheerd als een afzonderlijke eenheid van Messer. Messer heeft zich ten doel gesteld de gemeenschappelijke onderneming volledig te integreren in de Messer-groep om een wereldwijd gasbedrijf te creëren onder leiding van de familie Messer.

Over de zojuist voltooide bestuurswisseling zegt Stefan Messer het volgende: "Onze activiteiten op het gebied van industriële gassen hebben in de loop der jaren geweldig gepresteerd. Daardoor hebben we een zeer sterke basis gelegd voor het volgende succesvolle hoofdstuk in de 125-jarige geschiedenis van Messer. Het is essentieel dat wij in de komende jaren ons potentieel als klantgerichte en waardegerichte speler op de wereldmarkt ten volle benutten. Bernd Eulitz is een leidende persoonlijkheid met een sterk gevoel voor integriteit en verantwoordelijkheid en een schat aan ervaring in de gassensector. Samen met zijn sterke managementteam en de trouwe internationale werknemers van het bedrijf is hij voorbestemd om Messer in de toekomst naar verdere successen te leiden."

Bernd Eulitz kwam begin 2022 bij de Messer Group als Deputy CEO. Voordat hij naar Messer kwam, was Bernd Eulitz voor het laatst CEO van een Duits MDAX-bedrijf. Hij kijkt terug op meer dan twintig jaar ervaring in de sector industriële gassen. Hij bekleedde onder meer diverse leidinggevende functies in Duitsland en in het buitenland bij het concurrerende bedrijf Linde, waar hij van 2015 tot 2019 ook lid was van de Raad van Bestuur.

Over zijn benoeming tot CEO van Messer had Bernd Eulitz het volgende te zeggen: "Ik wil de Raad van Commissarissen, en in het bijzonder Stefan Messer, bedanken voor het vertrouwen dat zij in mij hebben gesteld. Stefan Messer geeft al tientallen jaren vorm aan de onderneming en heeft deze mede gemaakt tot wat het nu is: een financieel gezonde en zeer gerespecteerde, door familie gevormde wereldonderneming - een onderneming waarvan het succes niet in de laatste plaats te danken is aan haar solide fundamentele waarden. Dit plaatst ons voor de komende jaren in een uitstekende positie om onze onvergelijkbare bedrijfscultuur en financiële gezondheid te handhaven terwijl we een ambitieuze groeistrategie uitvoeren die ons - het grootste particuliere bedrijf in de sector wereldwijd - in staat stelt de meest dynamische uitdager te zijn van de grote bedrijven in onze sector."
 

Delen