We gebruiken cookies om inhoud te personaliseren, sociale media-functies te bieden en verkeer naar onze site te analyseren. U geeft toestemming voor het gebruik van cookies als u onze websites blijft gebruiken. Lees voor meer informatie de pagina over ons privacybeleid.
Navigatie
Webcontent weergeven

Messer en CVC Fund VII verwerven van Linde activa in Noord- en Zuid-Amerika

De specialist op het gebied van industriële gassen Messer en CVC Capital Partners Fund VII ("CVC") sloten vandaag (16/07/2018) een overeenkomst met Linde AG om het grootste deel van Linde's gasactiviteiten in Noord-Amerika en bepaalde bedrijfsactiviteiten in Zuid-Amerika over te nemen.

De overgenomen Noord- en Zuid-Amerikaanse bedrijven genereerden met circa 5.100 medewerkers in 2017 een omzet van USD 1,7 miljard (EUR 1,4 miljard) en een EBITDA van iets meer dan USD 360 miljoen (EUR 305 miljoen). De aankoopprijs van USD 3,3 miljard (EUR 2,8 miljard) zal bij de afsluiting van het boekjaar onderhevig zijn aan de gebruikelijke aanpassingen. De transactie is afhankelijk van de voltooiing van de voorgenomen fusie van de twee ondernemingen op het gebied van industriële gassen, Praxair en Linde, en van de goedkeuring door de relevante kartelautoriteiten.

De joint venture tussen Messer en CVC Fund VII zal MG Industries heten en zal actief zijn onder de merknaam Messer. Als onderdeel van de transactie zal Messer, 's werelds grootste particulier geleide specialist op het gebied van industriële gassen, haar West-Europese werkmaatschappijen inbrengen in MG Industries. Deze activiteiten in Spanje, Portugal, Zwitserland, Frankrijk, Benelux, Denemarken en Duitsland bieden werk aan 780 personen en genereerden in 2017 een omzet van EUR 334 miljoen. Met wereldwijd 5.675 medewerkers realiseerde Messer in 2017 een omzet van meer dan 1,2 miljard EUR.

“Met het tot stand brengen van dit strategische partnerschap grijpen wij een unieke kans aan om terug te keren naar de Noord- en Zuid-Amerikaanse markten en een mondiale speler in de sector industriële gassen te creëren", aldus Stefan Messer, eigenaar en CEO van de Messer-groep, met hoofdzetel in Bad Soden, Duitsland. In het kader van haar herstructurering in 2004 verkocht de Messer-groep haar Noord-Amerikaanse participaties aan de Franse onderneming Air Liquide SA. “Dankzij onze expertise in de sector en onze sterke engineering- en toepassingskennis, alsmede de operationele expertise en het wereldwijde netwerk van CVC, zullen we de overgenomen bedrijven samen met haar zeer ervaren en gemotiveerde werknemers blijven laten groeien.”

Alexander Dibelius, Managing Partner en hoofd van DACH bij CVC, voegde hieraan toe: "Dit is een opwindende kans om een nieuwe wereldspeler te creëren in de aantrekkelijke sector industriële gassen. Wij zijn verheugd samen te werken met Messer en met de familie Messer met wie wij al jarenlang een langdurige vertrouwensrelatie onderhouden. Hun engineeringexpertise en applicatiekennis zullen onder meer cruciale aspecten zijn voor de verdere groei van de overgenomen bedrijven in de toekomst.”