We gebruiken cookies om inhoud te personaliseren, sociale media-functies te bieden en verkeer naar onze site te analyseren. U geeft toestemming voor het gebruik van cookies als u onze websites blijft gebruiken. Lees voor meer informatie de pagina over ons privacybeleid.
Webcontent weergeven

                

Webcontent weergeven

(Hoog)zuivere gassen en gasmengsels

Op gebied van specialiteitsgassen biedt Messer gassen van hoge zuiverheid, edelgassen, mengels van standaardgassen, vloeibare helium en – indien gewenst – ook mengsels op maat en gasdistributiesystemen. Bij Messer beantwoorden álle producten permanent aan uitzonderlijk hoge kwaliteitsstandaarden.

 

Gas van hoge zuiverheid

Messer biedt de volgende gassen van hoge zuiverheid:

  • Atmosferische gassen (stikstof, zuurstof en argon)
  • Koolstofdioxide
  • Koolstofmonoxide
  • Helium
  • Waterstof
  • Organische gassen (methaan, ethaan, ethyleen, acetyleen, …)
  • Chemische gassen (ammoniak, chloor, zwaveldioxide, …)
  • Krypton
  • Xenon
  • Neon

Omdat elke toepassing specifieke eisen heeft, levert Messer producten in diverse zuiverheidsgraden. Van industrieel gas tot gas met 6.0 kwaliteit en dus een zuiverheid van 99,9999%. We leveren gassen in verschillende verpakkingen – van gaspatronen over cilinders, bundels tot in vrachtwagens of bulk on site.

 

Edelgassen

De edelgassen krypton, xenon en neon worden gewonnen via grote luchtscheidingsinstallaties. Daarna ondergaan ze een behandeling in speciale installaties voor secundaire scheiding en zuivering. Vervolgens worden ze in flessen verpakt. Onze klanten gebruiken edelgassen in hun zuivere vorm of als gasmengsel. Zoals vullingsgas (krypton voor isolerende beglazing) of gas voor lampen en lasers.

 

Mengels van standaardgassen en mengsels op maat gemaakt

Voor sommige routinetoepassingen in allerlei sectoren – denk aan het rijpen van bananen, lasertoepassingen, maken van telbuizen, … – heeft Messer een vast gamma standaardmengsels. Zo’n serieproductie heeft zijn voordelen, want de producten zijn steeds in stock en worden dus snel bezorgd – zonder kwaliteitsverlies.

Er worden hoge eisen gesteld aan de kwaliteit van gas. Dat is logisch, want gassen worden gebruikt voor de benchmarking van gevoelige analysetoestellen bij milieuanalyse, veiligheidstechnologie en kwaliteitsverzekering. Die analyseapparaten leveren meestal relatieve waarden verkregen via vergelijking – zoals bij een weegschaal. Een balans heeft precieze gewichten nodig om te wegen. Net zoals gasanalyse ultraprecieze gasmengsels nodig heeft met nauwkeurig omschreven samenstellingen om de apparaten te kalibreren. Messer produceert speciaal daarom benchmarkgassen zoals mengsels op  maat.