Project Manager Technical Services

Project Manager Technical Services

Dag Niels, Kan je je even kort voorstellen? 
Ik ben Niels Tobback, Project manager Technical Services voor de Benelux en ben net mijn 4e jaar bij Messer gestart. In 2015 ben ik gestart als Project Manager voor kleinere projecten van om en bij de 40 – 100K en over de jaren heen is dit geëvolueerd naar de grote projecten van meer dan 1 MIO.
 
Wat houdt de functie van Project Manager Technical Services juist in?
Wat houdt het niet in (lacht). Wij doen eigenlijk een beetje van alles. Aansturen van techniekers , overleg met klanten over technische problemen, technische vraagstukken oplossen, testen uitvoeren bij de klant, bijstaan van accountmanagers bij technische trajecten, maken van offertes en technische voorstellen en meedraaien in de wachtdienst.… het is een heel divers takenpakket.
 
Wat houdt de wachtdienst juist in?
1 x om de 4 weken ben je telefonisch bereikbaar voor klanten buiten de werkuren. Gemiddeld heb ik vorig jaar tussen de 5 à 10 oproepen gehad (op een volledig jaar). Je dient telefonisch beschikbaar te zijn, de klant helpen met een probleem of geruststellen en in het ergste geval de technieker van wacht opbellen en aansturen.
 
Wat voor iemand past volgens jou in de job?
Technisch geschoold, sociaalvaardig, flexibel, kunnen afwisselen tussen 1001 dingen. Iemand die het werk ziet en daarnaast zelfstandig kan werken in een team. Hierdoor wordt er verwacht dat je zelf initiatieven neemt en vanzelfsprekend ook de verantwoordelijkheid die hier bij hoort. Dit zijn eigenlijk de voornaamste eigenschappen die iemand moet hebben voor deze job. En natuurlijk willen bijleren.
 
Is talenkennis belangrijk?
Ja toch wel, Engels is toch wel noodzakelijk. Mocht je een woordje Frans spreken is dit mooi meegenomen maar geen must.
 
In wat voor team komt de ideale kandidaat terecht?
Hij of zij komt terecht in een stabiel team met veel ervaring en een ruime technische kennis. Je kan hier veel leren mits je de interesse toont natuurlijk.
 
Zijn er nog zaken die je wil meegeven aan een toekomstige collega?
Je komt terecht in een losse familiale sfeer met veel collegialiteit.  Met vragen kan je steeds bij iedereen terecht.
 
Nog een laatste vraag, wat vind jij zo leuk aan werken bij Messer?

Hier kan ik terugkoppelen naar de vorige vraag, er hangt hier een losse leuke sfeer en er is veel ruimte voor initiatief, met name ideeën en projecten bedenken en uitwerken.