Project Manager Engineering

Project Manager Engineering

Dag Yves, Kan je je even kort voorstellen? 
Ik ben Yves Flamand, Sales Manager Belgium en start in oktober 2020 mijn 9e jaar bij Messer.
In 2011 ben ik begonnen op de dienst engineering, waarna ik na enkele jaren zelf projecten ben beginnen verkopen als Project Manager Sales. Door een interne verschuiving begin 2019 ben ik kunnen doorgroeien naar Sales manager Belgium. We zijn dus eigenlijk op zoek naar iemand die mijn “oude” functie wil overnemen.

 
Wat houdt de functie van Project Manager Engineering juist in?
Als Project Manager Engineering ben je verantwoordelijk voor de verkoop van gas en installaties. Concreet betekent dit dat je de volledige commerciële en technische projectverantwoordelijkheid voor je rekening zal nemen: van acquisitie, klantenbehoefte in kaart brengen, technisch voorstel opmaken, gas en installatie verkopen tot het volledige projectmanagement van realisatie tot aan de oplevering bij de klant. Hier werk je nauw samen met onze afdeling Technical Services (designers, project managers, werfleiders, monteurs en onderaannemers.)


In welke sectoren kom je als Project Manager Engineering terecht?
Gassen worden o.a. verkocht in de voedingssector, enerzijds voor koeling anderzijds voor verpakking om de houdbaarheid te verlengen. Een andere grote tak waarin wij onze gassen verkopen is de constructie/bouw, waar deze gassen voornamelijk gebruikt worden voor las en snijwerken. Ook in de chemie worden gassen gebruikt om te inertiseren, oxideren en als bouwsteen voor molecules. Uiteindelijk worden gassen in vrijwel alle sectoren gebruikt.


Wat voor iemand zoek je juist?

Ik zoek een ingenieur met commerciële affiniteit, die zich zowel technisch als commercieel mondig uit de slag kan trekken. Bij voorkeur enkele jaren ervaring binnen sales en projectopvolging. Iemand die opportuniteiten ziet en de vraag van de klant kan lezen. Dit vraagstuk kan oplossen en de vertaalslag kan maken zowel intern als extern naar de klant toe. De project manager moet goed kunnen schakelen tussen techniciteit en commercialiteit. Uiteindelijk moet hij/zij in staat zijn een klantenrelatie op te bouwen met als doel langdurige contracten te kunnen af te sluiten.


In wat voor team komt je ideale kandidaat terecht?

Onze toekomstige collega komt terecht in mijn salesteam, waar er, specifiek voor de bulkgassen in de Benelux, twee andere collega’s werkzaam zijn. Voor de praktische uitwerking van de projecten kan hij/zij terugvallen op onze Technical Services afdeling die ondersteuning biedt bij het tekenwerk, werfopvolging, plaatsing en dergelijke meer.


Zijn er nog zaken die je wil meegeven aan een toekomstige collega?
Je komt terecht in een moderne, dynamische omgeving waarbij initiatief gemotiveerd wordt.
Je krijgt ook de vrijheid om zelf je agenda te bepalen, teneinde je doelstellingen te behalen.
Dit weliswaar na een doorgedreven opleiding. Uiteindelijk rapporteer je dan ook frequent aan mij.


Nog een laatste vraag, wat vind jij zo leuk aan werken bij Messer?
Messer voelt echt aan als een familiebedrijf. Er is een vlakke structuur en iedereen wordt met de voornaam aangesproken.  Verder vind ik het in de verkoop leuk om vrij te zijn in het zoeken naar de prospecten van morgen. Aan de andere kant ben ik verantwoordelijk om een bepaalde groei te realiseren. Om deze groei te realiseren zijn er voldoende overleg mogelijkheden met mijn leidinggevende of andere diensten. Kortom, er heerst een warme, collegiale sfeer die als gezamenlijk doel de verdere groei van onze organisatie ondersteunt.

 
Mocht je door bovenstaande interesse gekregen hebben in de functie van Project Manager Sales of in Messer Benelux in het algemeen? Neem dan zeker een kijkje op onze vacaturepagina.
Wie weet spreken we elkaar snel!

Project Manager Engineering

Project Manager Engineering