Benieuwd naar Timothy's ervaringen en inzichten als meewerkend Foreman bij Messer? Lees verder om meer te ontdekken over zijn verantwoordelijkheden, de dynamiek binnen het team en zijn adviezen voor een toekomstige Foreman.
Hey Timothy, kan je jezelf even kort voorstellen?
Hallo, ik ben Timothy, 31 jaar oud en ik woon samen met mijn vriendin in Melsele. In mijn vrije tijd geniet ik van fitnessen en gezellig op terrasjes zitten. Daarnaast werk ik in het weekend als kok in een BBQ-restaurant, waar ik ook mijn opleiding heb afgerond.
Je bent afgestudeerd als kok en toch ben je in een heel andere wereld aan de slag momenteel, interessant! Wat is je rol binnen Messer en hoe ben je hier terechtgekomen?
Een fulltime job als kok was voor mij iets minder aantrekkelijk qua uren en verloning, waardoor ik dit liever als flexi job uitoefen. Ik werk sinds 2023 als meewerkend Foreman bij Messer. Voor ik hier begon, was ik al meewerkend Foreman in een bouwbedrijf en had ik dus al ervaring opgebouwd. De functie bij Messer trok me aan en nu werk ik hier al 1,5 jaar met veel plezier.
Hoe verliep je start?
Hoewel ik voorheen nooit met gassen had gewerkt, is de start heel vlot verlopen. Veiligheid was altijd al belangrijk in mijn vorige functies, maar over de producten waar we bij Messer mee werken moest ik veel (bij)leren. Gelukkig leer je dat snel als je er open voor staat. De variatie in het werk en de persoonlijke sfeer op de plant, waar we met een 35-tal mensen samenwerken, maken het werk erg leuk.
Wat zijn de belangrijkste verantwoordelijkheden van een Foreman bij Messer?
Het allerbelangrijkste is toezien op de veiligheid en ervoor zorgen dat iedereen werkt zoals het hoort. Dit betekent onder andere dat persoonlijke beschermingsmiddelen zoals schoenen, helmen en fluohesjes correct worden gedragen. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de communicatie tussen het kantoor en de werkvloer, en maak ik in samenspraak met Gery, onze Supply Chain Planner, de vulplanning op basis van de prioriteiten. Uiteindelijk doe je als Foreman ook een groot deel hetzelfde werk als een operator. Vullen, sortering, scannen... Het leuke aan mijn werk is de afwisseling en het feit dat ik overal bij betrokken ben.
Hoe communiceer je met de operatoren?
Ik communiceer op een losse en persoonlijke manier. Het voordeel van een klein team is dat alles goed samenhangt en we gemakkelijk met elkaar kunnen overleggen.
Wat maakt een operator een goede operator?
Een goede operator stelt veiligheid voorop, kan gefocust werken en is bezig met de kwaliteit van het product. Elk product wordt geanalyseerd voordat het de deur uitgaat en elk product heeft zijn eigen analyseapparaat. Wat fysieke kracht kan helpen bij de sortering, maar het belangrijkste is dat je staand kunt werken. Ik haal zelf vlot 10.000 tot 15.000 stappen per dag. Cardio hoef ik dus niet meer te doen in de fitness. 😉
Hoe ervaar je het werken in een shiftsysteem?
Werken in vroege en late shifts geeft me het gevoel dat ik meer uren op een dag heb. Ik heb dan nog een halve dag vrij om van alles te doen, wat ik erg prettig vind.
Welke adviezen zou je geven aan iemand die geïnteresseerd is in een carrière als Foreman?
Gewoon doen! Als je houdt van uitdaging, verantwoordelijkheid, omgaan met mensen en veel afwisseling, dan is dit de perfecte job voor jou.
Hoe zou je de bedrijfscultuur van Messer omschrijven?
De bedrijfscultuur bij Messer kenmerkt zich door open communicatie en een persoonlijke aanpak. Je kunt met persoonlijke problemen bij anderen terecht en voorstellen tot verandering worden serieus genomen. Er zijn maatregelen en bonussen voor veiligheidsvoorstellen en er is een budget voor verbeteringen. Vorig jaar hebben we een teambuilding gehad waarbij we gingen bowlen, wat erg leuk was. Tenslotte kan ik zeggen dat de work-life balance hier echt goed is.