Internet explorer not supported - Please switch to Edge, Firefox, Chrome, Opera or other browser and improve the safety of your navigation

Navigation Menu

Messer wint prijzen voor gelijke kansen en diversiteit - Messer Belgium

Breadcrumb

Nieuws

Nieuws

Nested Applications

Navigation Menu

Web Content Tags

null Messer wint prijzen voor gelijke kansen en diversiteit
Terug
02 Aug, 2022

Messer wint opnieuw prijzen voor haar gelijke kansen personeelsbeleid en diversiteit

Dit jaar ontvangt Messer, specialist in industriële gassen, voor de tweede keer de Total E-Quality Award en de Special Citation for Diversity.

  • Gelijke kansen zijn organisatorisch en structureel verankerd
  • Innovatieve acties op het gebied van bedrijfscultuur
  • Gelijke kansen personeelsbeleid met dialoogaanbod
  • Verplicht niet-discriminerend gedrag

Voor Messer, 's werelds grootste familiebedrijf dat gespecialiseerd is in industriële, medische en speciale gassen, is diversiteit de basis voor innovatie en duurzaam zakelijk succes. De bedrijfscultuur is gebaseerd op wederzijds vertrouwen en respect. Voor haar voortdurende ontwikkeling op het gebied van personeelsbeleid en voor haar organisatorische en structurele inzet voor gelijke kansen en diversiteit, wordt Messer opnieuw geëerd: De Total E-Quality Award en de Special Citation for Diversity, die drie jaar geldig zijn, worden in oktober door Total E-Quality Deutschland e.V. uitgereikt.

Duidelijk zichtbare inzet voor gelijke kansen

Bij het motiveren van haar beslissing nam de jury nota van Messers Diversiteitsrapport, dat sinds 2020 jaarlijks wordt gepubliceerd, en van de onlangs geformuleerde doelstelling van de onderneming om managementteams van gemengd geslacht samen te stellen, zoals uiteengezet in het Duurzaamheidsrapport 2021. Een ander onderwerp van bijzonder belang dat door de jury werd erkend, is een doorlopend managementtrainingsprogramma dat is ontworpen om onbewuste vooroordelen, ook bekend als impliciete stereotypen, uit te bannen. "Op het gebied van bedrijfscultuur zijn innovatieve programma's zoals de oprichting van het diversiteitsmerk 'Living Respect' of de introductie van een medewerkersapp prijzenswaardig." Op het gebied van gelijke kansen personeelsbeleid is Messer zeer goed gepositioneerd: "Opleiding, bijscholing en kennisoverdracht vormen niet alleen speerpuntthema's maar ook uitdagingen", aldus de motivering. In dat verband worden ook de dialoogaanbiedingen voor interne kennisdeling genoemd, zoals het onlangs opgerichte vrouwennetwerk en een discussieforum met de raad van bestuur van Messer.

"Uitstekende resultaten op alle actieterreinen"

Op het actiegebied "evenwicht tussen werk en privé-leven" eert Total E-Quality Deutschland e.V. activiteiten op het gebied van werkorganisatie, gezinszekerheid en financiële voordelen. De vereniging vermeldt ook specifiek de "bevordering van een respectvolle behandeling" evenals "verplicht niet-discriminerend gedrag". In het algemeen getuigt de onderscheiding van Messers "uitstekende resultaten op alle actieterreinen".

Delen