Medische gassen

MEDISCHE GASSEN

Medische gassen - Medicinale gassen - Medische apparatuur - Wetgeving - Commerciële aanbiedingen

Medische gassen

Messer levert al meer dan 100 jaar medische gassen. In de gezondheidszorg spelen medische gassen een essentiële rol. Ze worden gebruikt - en zijn onmisbaar - in noodsituaties, als bestanddeel van therapieën of voor diagnostische doeleinden. Medische gassen worden gebruikt bij verschillende behandelingen. Medische zuurstof is het meest voorkomende en gemakkelijk te begrijpen product dat in het ziekenhuis wordt gebruikt, maar wat is precies medische zuurstof en hoe verschilt het van industriële zuurstof?
 

Wat is medische zuurstof?

Zuurstof is essentieel voor de mensheid om te kunnen ademen. Er is ongeveer 21% zuurstof in de atmosfeer. Als men echter niet genoeg zuurstof in het bloed heeft, kan het lichaam niet goed functioneren. Dan moeten we voor hen zuurstof uitwendig krijgen. Op deze manier moet de zuurstof worden gecertificeerd als medische zuurstof. Medische zuurstof is gecertificeerd om meer dan een bepaald percentage zuurstof te bevatten, en minder dan een bepaald percentage onzuiverheden. Bovendien moet niet alleen het medische gas gecertificeerd zijn, maar moet ook de medische zuurstoftank medisch gecertificeerd zijn. De medische zuurstoftank moet volgens een bepaalde norm worden gereinigd. Op deze manier worden er geen onzuiverheden aan de medische zuurstof toegevoegd door de tank zelf. De voorschriften moeten worden nageleefd om ervoor te zorgen dat het goed wordt afgeleverd en dat het traceerbaar is, met een lotnummer in het geval van een recall.
 

Medisch zuurstofgebruik

Medische zuurstof wordt gebruikt om voldoende zuurstof in het bloed te houden zodat het lichaam goed kan functioneren, terwijl de industriële zuurstof de vorm is die wordt gebruikt in industriële toepassingen zoals verbranding, oxidatie, snij- en chemische reacties, enz. De industriële zuurstof zuiverheidsgraad kan niet geschikt zijn voor menselijk gebruik en er kunnen onzuiverheden uit vuile apparatuur of industriële opslag aanwezig zijn.
 

Medische zuurstofkwaliteit

Messer kwaliteit bevat alle aspecten van medisch gas voor een breed scala aan toepassingen en eisen in de gezondheidszorg.
 

Medische gassen in de gezondheidszorg

Messer Healthcare biedt de directe ondersteuning voor artsen, verpleegkundigen en patiënten, waar de hulp nodig is. Wij leveren medische gassen in draagbare cilinders in ziekenhuizen of zelfs rechtstreeks via pijpleidingen naar ziekenhuisafdelingen. Naast de levering van medische gassen biedt Messer ook een uitgebreid productportfolio aan. Messer biedt ook diensten aan die variëren van advies over de levering van medische gassen tot de planning, installatie en het onderhoud van toevoersystemen - een compleet servicepakket uit één hand. Medische accessoires, verbruiksartikelen zoals luchtbevochtigers, neuscanules en zuurstofmaskers, verlengslangen en bijpassende connectoren en adapters ronden het aanbod af.
 

Toevoerketen voor medische gassen

Messer zorgt ervoor dat de medische gasvoorziening voldoet aan hoge eisen van betrouwbaarheid en precisie. Aan de normen wordt voldaan door middel van regelmatige interne audits, een gestandaardiseerd geneesmiddelenbewakingssysteem met gevalideerde procedures en gevalideerde computersystemen. Door de competentie en expertise op het gebied van medische gassen kan Messer klanten precies datgene bieden wat zij nodig hebben: levering van medische gassen met een volledig assortiment accessoires, met de hoogst mogelijke productkwaliteit en uitgebreide service vanuit één enkele bron - inclusief volledige controle over de gehele waardeketen en een extreem hoge leveringsbetrouwbaarheid - voor alle medische specialismen waar medische gassen worden gebruikt!

Web Content Tags