Voedingsgassen

VOEDINGSGASSEN

Kwaliteitsgassen voor levensmiddelen - Messer GOURMET-serie - Toepassingsgebieden - Diensten - Commercieel voorstel - Waar vind je ze

VERZEKEREN VAN VERSHEID EN KWALITEIT

Langdurige kwaliteit, visuele aantrekkingskracht, sprankelende versheid,... Gassen voeren een verscheidenheid aan taken uit in de voedingsindustrie. Het primaire doel van deze toepassingen is het behoud van de bestaande kwaliteit van een product. Dit betekent dat gassen vaak worden gebruikt in het productiestadium. Typische toepassingen zijn onder meer invriezen en verpakken, koelen tijdens mengprocessen en carboneren van dranken.

Messer ontwikkelt voortdurend nieuwe toepassingen voor de voedingsindustrie. Een voorbeeld is Variomix®, dat wordt gebruikt voor een snelle en nauwkeurige controle van de producttemperatuur tijdens het mengproces. Een ander voorbeeld is VarioSol®, dat wordt gebruikt voor de productie van poedervormige producten, of het "Siber System", een flexibel en innovatief transportkoelsysteem dat wordt gebruikt om een ononderbroken koelketen voor verse en diepgevroren producten te garanderen.

Gourmet is de naam waaronder Messer pure gassen en gasmengsels voor de voedingsindustrie levert. Deze gassen voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en voldoen aan alle Europese wettelijke bepalingen op het gebied van levensmiddelen en aan alle HACCP-eisen.
 

DE GOURMET PRODUCTEN

Voor meer informatie over de geselecteerde producten kunt u steeds contact opnemen.

Gourmet C Koolstofdioxide

Gourmet N Stikstof

Gourmet O Zuurstof

Gourmet A Argon

Gourmet N80
80% Stikstof
20% Koolstofdioxide

Gourmet N70
70% Stikstof
30% Koolstofdioxide

Gourmet O70
70% Zuurstof
30% Koolstofdioxide

Gourmet N50
50% Stikstof
50% Koolstofdioxide

Gourmet L Lachgas

Gourmet He Helium

Gourmet H Waterstof
 

Ontdek de voordelen van onze voedingsgassen:

  • Voedselveiligheid: Bij Messer staat voedselveiligheid voorop. Onze voedingsgassen worden geproduceerd volgens de hoogste kwaliteitsnormen en voldoen aan de strengste hygiënische richtlijnen. U kunt erop vertrouwen dat onze gassen geen verontreinigingen of schadelijke stoffen bevatten die de kwaliteit van uw voedselproducten in gevaar kunnen brengen.

  • Optimale versheid en houdbaarheid: Onze voedingsgassen worden gebruikt voor diverse toepassingen, zoals koelen, vriezen, verpakken en inertiseren. Ze bieden optimale omstandigheden om de versheid en houdbaarheid van uw voedselproducten te verlengen. Met onze gassen kunt u de kwaliteit van uw producten behouden en de verspilling verminderen.

  • Nauwkeurige dosering en controle: Onze voedingsgassen stellen u in staat om de dosering en controle van gasomgevingen nauwkeurig af te stemmen op uw specifieke behoeften. Of het nu gaat om het reguleren van de atmosfeer in verpakkingen of het beheersen van fermentatieprocessen, onze gassen bieden de benodigde nauwkeurigheid en controle om consistente resultaten te behalen.

  • Brede toepassingsmogelijkheden: Onze voedingsgassen vinden toepassing in diverse sectoren van de voedingsmiddelenindustrie, waaronder bakkerijen, zuivelverwerking, vlees- en gevogelteverwerking, drankenproductie en meer. Of u nu behoefte heeft aan gassen voor koeling, invriezen, koolzuurhoudende dranken of MAP-verpakkingen, wij hebben de juiste oplossingen voor uw specifieke toepassingen.

  • Technische expertise: Bij Messer hebben we een team van deskundige specialisten met uitgebreide kennis van voedingsgassen en de voedingsmiddelenindustrie. We bieden technisch advies en ondersteuning om u te helpen bij het identificeren van de juiste gassen en het optimaliseren van uw processen voor maximale efficiëntie en productkwaliteit

 

Waarom kiezen voor Messer Belgium?

  • Kwaliteit en betrouwbaarheid: Messer staat bekend om zijn hoogwaardige producten en betrouwbare levering. We streven ernaar om te voldoen aan uw verwachtingen en uw vertrouwen te verdienen als uw betrouwbare partner in de voedingsmiddelenindustrie.

  • Maatwerkoplossingen: We begrijpen dat elke voedselproductie uniek is en specifieke vereisten heeft. Daarom bieden we maatwerkoplossingen die zijn afgestemd op uw specifieke behoeften en processen. We denken met u mee en leveren oplossingen op maat die uw productie optimaliseren.

  • Duurzaamheid: Bij Messer zetten we ons in voor duurzaamheid en milieuvriendelijke praktijken. Onze voedingsgassen worden op een verantwoorde manier geproduceerd en geleverd, waarbij we streven naar minimalisatie van onze ecologische voetafdruk.

GAS APPLICATION TECHNOLOGIES

TECHNOLOGIEËN GASTOEPASSINGEN

Productiviteit, productiedoorvoer en ecologische verbetering met gassen, expertise en knowhow, proeven ter plaatse, onderzoek en ontwikkeling, commerciële aanbiedingen

Leveropties