Hardware

APPARATUUR VOOR SPECIALE GASSEN

Centrale gastoevoersystemen - Perfecte afstemming van gasgerelateerde hardware - Onderhoud van systemen - Wettelijke vereisten - Advies - Opleiding - Commerciële aanbiedingen

Gassen worden meestal samengeperst, vloeibaar gemaakt of opgelost in geschikte cilinders. Voor het onttrekken van de gassen aan hun recipiënten speelt het gebruik van geschikte apparatuur een belangrijke rol om de veiligheid te garanderen en de kwaliteit van de gassen te behouden.


Messer biedt het volledige scala aan apparatuur voor elke toepassing. Wij ondersteunen u graag bij het vinden van de optimale leveringsvorm.

Selectie van apparatuur

Met Messer's apparatuur voor het selecteren van apparatuur kan de geschikte apparatuur voor speciale gassen eenvoudig worden geselecteerd.

Soort gas

Het type en de kwaliteit van het gas zijn in principe bepalend voor de keuze van de materialen voor de gasvoorzieningsapparatuur.


Voor niet-corrosieve gassen met een hoge zuiverheidsgraad tot 6,0 en mengsels wordt het gebruik van (verchroomde) messing apparatuur met metalen membranen en bijbehorende afdichtingsmaterialen aanbevolen. De Messer Spectrolab productlijn voldoet aan deze eisen en kan worden gebruikt voor alle niet-corrosieve, hoogzuivere gassen en gasmengsels.


Voor corrosieve gassen en gevoelige gasmengsels met een lage concentratie raden wij componenten van roestvrij staal aan. Enerzijds is het noodzakelijk om de apparatuur te beschermen tegen corrosie en anderzijds, vooral bij gasmengsels met een lage concentratie (laag ppm- of ppb-bereik), te voorkomen dat de sporenelementen door het oppervlak worden geabsorbeerd en de samenstelling van de gasmengsels aanzienlijk worden beïnvloed. Afdichtingsmaterialen moeten worden aangepast aan het type gas. De Messer Spectrocem productlijn omvat alle componenten voor dit type toepassingen.

Cilinderdrukregelaar of gastoevoersysteem?

In het algemeen zijn er twee soorten gasvoorziening: individuele cilinders op de plaats van gebruik met cilinderdrukregelaars of een centraal gasvoorzieningssysteem. Indien slechts één toepassing met gas hoeft te worden gevoed en de cilinder vlak naast het punt van gebruik kan worden geplaatst, kunnen cilinderdrukregelaars worden gebruikt.  Met een centraal gastoevoersysteem, bestaande uit drukregelpanelen, leidingen en tappunten op de verschillende gebruikspunten, worden de gascilinders veilig buiten de werkplekken opgeslagen.

E-Services

E-SERVICES

Uw informatie- en administratietool over alles wat met industriële gassen te maken heeft.

Contact form for every page

Neem contact met ons op

Maak uw keuze

contact divisies

Contact form for every page

Neem contact met ons op

Maak uw keuze

contact divisies