Breadcrumb

Services

SERVICES OM HET GEBRUIK VAN GAS VEILIGER EN GEMAKKELIJKER TE MAKEN

e-Services - Onderhoudsdiensten - Productinformatie - Toepassingsadviezen - Veiligheidstraining - Proeven met technologie op locatie - Onderzoek en ontwikkeling in eigen huis

Of het nu gaat om een eenvoudiger inkoopproces, een papierloze administratie, de vraag naar de dichtstbijzijnde locatie voor uw gaslevering, de transparantie van uw leveringsschema, de specificatie van het product, het veiligheidsaspect van het transport en de behandeling, het onderhoud van de gasleveringsinstallaties of algemene vragen en adviezen over gassen, Messer biedt u een digitale service, een training of een persoonlijk gesprek aan om u te helpen bij het oplossen van uw vragen.

Download hieronder een folder uit de onderstaande downloadsectie of neem contact op met een competente contactpersoon bij Messer via het formulier of telefonisch.

ONDERHOUD VAN DE GASVOORZIENINGSAPPARATUUR

Het onderhoud van uw installaties heeft verschillende voordelen:
- Interventie van een deskundige technicus die is opgeleid en geautoriseerd om specifieke industriële gasapparatuur te controleren en te onderhouden.
- Mogelijke deelname, dus opleiding, van de vertegenwoordiger van de klant tijdens de gezamenlijk geprogrammeerde interventie
- Controle van de goede werkings- en veiligheidsomstandigheden van de op uw site, op uw terrein of dat van Messer geïnstalleerde apparatuur (gedetailleerd verslag van de interventie)
In geval van anomalieën en/of defecte onderdelen, advies en kostenberekening van de te plannen interventies
- Verificatie van de naleving van wettelijke en normatieve verplichtingen in verband met het gebruik van drukapparatuur
- Advies en aanbevelingen om de veiligheid van exploitanten en potentiële bezoekers te waarborgen
- Betere beheersing van de kosten in verband met storingen.

TRAINING: KENNISMAKEN MET GASSEN EN VEILIG WERKEN

Alle gassen zijn potentieel gevaarlijk. Voor Messer is het essentieel om de veiligheid van alle belanghebbenden, klanten, medewerkers, partners en dienstverleners bij de omgang met onze gassen te garanderen.
Daarom biedt Messer al haar klanten gasveiligheidstrainingen aan om de belangrijkste risico's van deze producten te begrijpen en te leren over de beste praktijken en toepasselijke preventiemaatregelen.
Afhankelijk van de behoefte van de klant worden verschillende modules aangeboden die zijn aangepast aan de verschillende soorten gebruik van onze gassen en aan alle activiteitensectoren. Voorbeelden van dergelijke pakketten zijn:
- Industriële gassen - Behandeling en veiligheid
- Industriële gassen - Behandeling, veiligheid en uitvoering
- Vloeibare stikstof in mobiele tanks - Behandeling, veiligheid en uitvoering
- Voedingsgassen - Behandeling, veiligheid en uitvoering
- Droogijs - Veiligheid bij productie, behandeling en transport
- Analysegassen en standaardmengsels - Behandeling, veiligheid en uitvoering

TECHNISCHE EN MATERIAALVEILIGHEIDSINFORMATIEBLADEN

Onder deze link vindt u het archief van alle datasheets. Als u toegang heeft tot onze e-service oplossingen voor het bestellen, kunt u direct de datasheets van de door u bestelde producten raadplegen. Indien u de datasheets die ter gelegenheid van de eerste levering van het product werden geleverd niet meer kon terugvinden.

E-SERVICES : DIGITALE OPLOSSINGEN OM DE ADMINISTRATIE TE VEREENVOUDIGEN

Messer's E-Services maken uw werk merkbaar eenvoudiger - online, als app of als gepersonaliseerde e-mail. Met E-Services kunt u uw inkoopprocessen versnellen, uw gasvoorraden eenvoudig beheren en uw zoektocht naar gassen en toepassingstechnische oplossingen verkorten. Dit alles ongeacht of u op kantoor of onderweg bent. Verdere voordelen van Messer E-Services: Helpen bij het besparen van kosten en het beschermen van het milieu door onder andere het afgeven van papier. Bij de ontwikkeling van de E-Services waren duidelijke functionaliteit en intuïtieve bediening voor ons bijzonder belangrijk. Bovendien zorgt ons open oor voor uw speciale wensen ervoor dat de E-services die u ontvangt voor u op maat worden gemaakt. Deze worden u ter beschikking gesteld als app, via onze website of via de data-interface van het Messer planningsysteem voor elektronische gegevensuitwisseling (EDI).

TELEMETRIE & VOORRAADBEHEEROPLOSSINGEN

Naast de moleculen kunnen onze klanten rekenen op diensten die aangepast zijn aan hun behoeften en hun dagelijks gebruik van gassen. Hiervoor bieden wij een telemetrie-oplossing.
Het is een complete service die hen in staat stelt:
- hun voorraden te beheren en te anticiperen op de risico's van defecten
- Traceer en analyseer hun verbruik
- Zorgen voor technisch toezicht op de op hun terreinen geïnstalleerde Messer-apparatuur

Telemetrie is aanpasbaar:
- Op cryogene tanks voor vloeibaar gas in bulk
- Op de omkeerinstallaties voor cilinders of frames voor samengeperst gas

VOORRAADBEHEEROPLOSSINGEN

Naast telemetrie biedt Messer ook voorraadoplossingen voor cilinders. Dit is mogelijk dankzij het feit dat alle cilinders bij Messer worden getraceerd met behulp van het Babel (business acceleration by electronic labeling) systeem. Als voorbeeld of cilinder traceringssysteem voor de klant, e-CCTS genaamd, levert dit de volgende voordelen op:
- Gebruiksgemak
- Volledige tracering van verpakkingen met barcode
- Weergave van de voorraden per locatie en mogelijkheid om de minimum- en maximumvoorraden te wijzigen
- Traceerbaarheid van batches (voor het Gourmet-gamma en medische gassen)
- Overzicht van verplaatsingen van verpakkingen en lege verpakkingen
- Mogelijkheid om stromen te controleren (levering van volledige verpakking en terugwinning) en testdata van verpakkingen
- Overzicht van de duur van het verblijf van de verpakkingen op de site (in dagen)
- Creatie van een opslagstructuur, gebruikers en kopers

MYLAB: BEHEER VAN KWALITEITSCERTIFICATEN

Krijg toegang tot uw online archief van downloadbare analysecertificaten en beheer de vervaldata van uw gasmengsels. Een gebruiksvriendelijke oplossing voor het professionele laboratorium.

DEPOT FINDER

Messer biedt een landelijke levering van het complete assortiment. In geval van een dringende behoefte biedt Messer ook snelheidsoplossingen, maar als u het product zelf wilt ophalen en de dichtstbijzijnde bron van Messer-product wilt kennen, biedt Messer de online depotzoeker of de app voor onderweg, inclusief navigatie-uitbreiding.

Klik voor meer informatie op een van de onderstaande links om te zoeken of op de webpagina voor de depotvinder of de link naar de app in de app stores.

ONZE SMARTPHONE-APPS - GASKENNIS DIE U ALTIJD BIJ U HEEFT

Messer biedt een reeks apps aan waarmee u snel informatie kunt vinden die relevant is voor de gassen of voor de toepassing van de gassen. Als u zich bezighoudt met lassen, kunt u geïnteresseerd zijn in de ISO 6947-lasposities, de stromingscalculator, de gasselector en anderen. Voor laboratoriumtoepassingen kunt u met onze hardware-selector-applicatie snel de juiste hardware vinden. Om maar een paar van onze oplossingen te noemen

Messer Belgium

Over Messer Belgium

Contact form for every page

Neem contact met ons op

Maak uw keuze

contact divisies