Breadcrumb

Tijdelijke energietoeslag

Tijdelijke energietoeslag

Hier vindt u meer info omtrent de stijging van de prijzen vanwege de energieprijsstijging

Uitzonderlijke energiestijging blijft aanhouden

Reeds een jaar worden we geconfronteerd met een exponentiële kostenstijging die gelinkt is aan de huidige spotprijzen op de energiemarkt.

We zijn ervan overtuigd dat deze stijging ook zal afvlakken, maar gezien de impact op ons product kunnen we niet anders dan deze met een tijdelijke uitzonderlijke energietoeslag weer te geven.

Zoals aangegeven in onze brief van september hebben wij een beperkte verschuiving van de tijdelijke energietoeslag naar de basisprijs gedaan. De tijdelijke energietoeslag zal dus vanaf een hogere energieprijs pas aangerekend worden. Deze blijft maandelijks herzien worden. De toeslag zal verdwijnen eens het prijsniveau van €120/MWh bereikt is.

Rekening houdend met het gemiddelde van de maand februari (gem €143,51/MWh) zal de toeslag in maart de volgende bedragen zijn:

  • voor vloeibare argon: €25,515/ton
  • voor vloeibare stikstof en zuurstof: €14,106/ton
  • voor vloeibare koolstofdioxide: €8,645/ton
  • voor vloeibare waterstof: €99,45/1000m³
  • voor vloeibare stikstof Cryo: €0,01632/liter
  • voor droogijs: €17,289/ton

 

Wij begrijpen bij Messer dat dit een enorme impact heeft op iedereens organisatie, maar we kunnen deze uitzonderlijke stijgingen niet - zonder gevolgen voor onze dienstverlening - opnemen in onze kosten.


Bekijk hier de evolutie van elektriciteitsprijzen op uurbasis, zoals verhandeld op de BELPEX-beurs: Spot BELPEX (elexys.be)

 

Onderstaande grafiek geeft de evolutie van de toeslag weer.

 

Onderstaande tabel geeft onze energietoeslagen per maand per gas weer